Készüljünk férfiasan az őszre

Készüljünk férfiasan az őszre

Nekifutunk a forró nyár és a kellemes vénasszonyok nyara után a hűvösebb napoknak, amikhez bizony nekünk férfiaknak is alkalmazkodnunk kell. Lássuk mire van szükség ahhoz, hogy stílusosan, kényelmesen és ha lehet megfázás nélkül haladjunk a tél felé.










A nyár vége, a gondok kezdete...

A kedvenc rövidnadrágokat lassan táppénzre küldtük, és a szekrényben olyan ruhadarabok után kutatunk, amiket április, május környékén viseltünk. Teljesen tisztában vagyunk vele, hogy testalkatunk az elmúlt hónapokhoz képest változatlan maradt, hiszen rendszeresen sportoltunk. Például horgásztunk, ping-pongoztunk a gyerekkel (háromszor is, amikor nyaraltunk), a lépésszámlálónk is rendszeresen kimagasló értéket mutatott (hiszen órákig sétálgattunk a hipermarketben, hogy a grillezéshez mindent összeszedjünk). Mindezen tevékenységeink alakformáló hatását azonban a "tavasszalmégjóvolt" ruhadarabjaink másként látják. A gombok, cipzárak kegyetlen őszinteséggel hasítanak ki egy-egy darabot az ember szívéből, főleg, ha valamelyik kedvenc ruhadarabról van szó. Nyilván optimisták vagyunk, majd belefogyunk, de ez adott pillanatban nem sok vigaszt nyújt. Ilyenkor a férfiember két dolgot tehet. Téli álomra hajtja a fejét, akár a medvék, majd tavasszal egy kiadós alvást követően, kipihenten, kockahassal ébred, vagy a rá nehezedő kényszer hatására elmegy vásárolni, ahogyan azt tavaly, és azelőtt meg azelőtt is tette.

Ruhavásárlás...óóó már megint...

Az őszi ruhavásárlás során fordítsunk elég figyelmet az aláöltözet mellett a felsők kínálatára is, hiszen már rétegesen kell öltözködni.

A poklok pokla, amit a férfiembernek (tisztelet a kivételnek) rendszeresen át kell élnie ruhavásárlás során, duzzogunk, nem akarjuk, de mégis kell. Tanácstalanul kullogunk, fogalmunk sincs mire van szükségünk, vagy nem tetszik, vagy nem jó méretben, a próbafülke is kicsi, leizzadunk, az önbizalmunk romokban - miközben a feleségünk, partnerünk már annyi cuccot vett, hogy egy újabb kosár kell neki. Ilyenkor tanakodunk el, hogy mégiscsak jobb lett volna a medvék példját követni.

Mit és milyet?

Ugyan többségünk rendelkezik extra hőszigetelő réteggel, de a csípős, hideg, késő őszi reggelek megkövetelik, hogy a nyári lazaságot több réteg ruhadarabra cseréljük. Anyagát és vastagságát tekintve még nem kell túlzásokba esni, pusztán legyünk felkészülve a napszakonként változó hőmérsékletre. Itt jönnek képbe a különféle pulóverek, kardigánok, átmeneti kabátok és dzsekik. Körültekintően kell választanunk, hiszen mindennek van előnye és hátránya is. Ha korán kezdünk el dzsekis üzemmódra váltani, előfordulhat, hogy délután 20+ fokban kell azt a vállunkra vetve cipelnünk, ami ugyan laza, ha nem kell mellé még egy táskát, a gyerek kezét és a nyalókáját is fognunk. Eleinte végtelenül egyszerűen kezelhető az ősz, mivel a nyárnak akár egy egyszerű hosszú ujjú pólóval is könnyes búcsút inthetünk. A később már hektikusan alakuló reggeli-esti hőingás azonban sok borsot törhetnek az ember orra alá. Van aki kifejezetten pulóver párti, én a praktikusság mezsgyéjén haladva inkább az elöl cipzáras kardigánokat preferálom. Ennek rendkívül egyszerű oka van: képtelen vagyok úgy levenni egy zárt pulcsit, hogy a csupasz hastájamat ne tenném nyilvánosan közszemlére. Emellett a kapucnis kiviteleket is szeretem, hiszen eső, szél, egyéb időjárási viszontagság esetén (ősszel minden megtörténhet, de tényleg minden) nagyon jól jöhet. A felsőruházatnak megvan az a varázsa is, hogy extra zsebekkel ajándékozza meg a viselőjét, márpedig a férfiembernek ez mindig jól jön. Ahogy haladunk egyre inkább az őszben, remek kiegészítők lehetnek a különféle mellények - ezekben sokkal könnyebb a mozgás, mégis a legnépszerűbb késő őszi ruházat kétségkívül a különféle szélálló, vízlepergető, lélegző anyagból készült, könnyű dzseki vagy átmeneti kabát. Ezekben nem érhet minket meglepetés, még akkor sem, ha kiruccanunk a természetbe (akár önszántunkból, akár azért, mert ez a boldog családi élet záloga).

Az őszi felsőruházat nemcsak a kabátokról szól, ilyenkor kerülnek elő a bélelt mellények, szélálló dzsekik és levehető kapucnis könnyű kabátok.

"Méret: megfelelő. Szükségem van a ruhádra, a csizmádra, és a motorodra!"

A Terminátor, vagyis Arnold Schwarzenegger megoldotta a ruhaproblémáját a fenti idézettel, pedig ő egész biztosan nem konfekcióméret. A mi dolgunk sajnos ennél jóval összetettebb, hiszen a “programunk” (nomeg a BTK is) kifejezetten tiltja az efféle megoldásokat, tehát hosszas kutatótevékenység előtt állunk. A klasszikus ruházati boltok jellemzően úgy épülnek fel, hogy elöl a kisebb ruhadarabokat helyezik el, és ezek mögött találhatók a nagyobb méretek. Tehát mi "lapozgatjuk" a ruhákat: S, M, L, ezeket reflexből kihagyjuk, majd jön az izgalom, hogy az XL-t követi-e az XXL-es méret, vagy már ott vége van a felhozatalnak. Ha ismerős a probléma, akkor Neked is érdemesebb átnyergelned egy olyan üzletbe, ahol a méretezés eleve az XL-től indul.

Ne feledkezz meg a részletekről

Az őszi időjárás viszontagságaival könnyebb megküzdeni, ha néhány apróságra odafigyelünk. Egy sál nem csak a stílusunkon tud komolyat lendíteni, de a megfázás elkerülését is nagyban támogatja. Egy vékony sapka, akár egy basketball sapka is jól jöhet, ha szelesre fordul az idő. Természetesen ízlés dolga, hogy milyen megoldást választunk, ha jól érezzük magunkat benne, akkor egész biztosan jól döntöttünk.

Related Posts
  1. Férfi testalkat típusok Férfi testalkat típusok
  2. Az Allsize Company Group bemutatja: North 56˚4 Az Allsize Company Group bemutatja: North 56˚4
  3. Univerzális, multifunkciós, örökzöld: a farmer Univerzális, multifunkciós, örökzöld: a farmer
  4. Az Allsize Company Group bemutatja: Jack&Jones Az Allsize Company Group bemutatja: Jack&Jones