Újra itt van a hosszú ujjú felsők ideje

Újra itt van a hosszú ujjú felsők ideje

Az őszi és téli szezon beköszöntével előkerülnek a melegebb, jól rétegezhető ruhadarabok, amelyek között a hosszú ujjú felsők kiemelkedő szerephez jutnak. Ingek, pólók, pulóverek, bármelyiket is választjuk, vagy akár ezek valamilyen kombinációját, a lényeg, hogy megtaláljuk a hozzánk legjobban passzoló stílust és fazont. Amint megvan a kényelmes fazon és a ruhatárunkhoz illeszkedő színek, nem lesz gondunk az őszi, téli öltözködéssel.

Rétegezzünk okosan!

Pólók

Azok, akik inkább a lazább stílust részesítik előnyben, választhatják a pólót. Akár rövid, akár hosszú ujjú pólót választunk ezek a ruhadarabok jól rétegezhetőek. Hordhatjuk ing alatt, mint egy sportos aláöltözetet, de kardigán vagy pulóver alá is felvehetjük. Jól kombinálhatók, de akár önálló viseletként is megállják a helyüket. Akik a sportosabb stílust kedvelik hordhatják farmeringgel vagy egy vastagabb anyagú, kockás ing alá is. Ízlés kérdése, hogy a basic színeket, mint a fehér, fekete, szürke vagy zöld részesítjük előnyben, vagy inkább a mintás, feliratos változatokat. Ha önmagában viseljük, választhatunk színes, mintás változatokat. Ha viszont aláöltözetként, akkor inkább maradjunk a neutrálisabb színeknél, amelyek nem ütnek át az ing vagy pulóver alatt. Amíg kellemes az idő akár bélelt mellénnyel is viselhetjük, de egy átmeneti kabát alá is tökéletes választás.

Az őszi és téli szezon beköszöntével előkerülnek a melegebb, jól rétegezhető ruhadarabok, amelyek között a hosszú ujjú felsők kiemelkedő szerephez jutnak.

Galléros pólók

A galléros póló mindig egy kicsit elegánsabb választás, mint a normál póló. Az őszi és téli időszakban érdemes kipróbálni a hosszú ujjú változataikat, ha még eddig nem tettük. A gallér kissé védi a nyakat is, így hűvösebb időben kifejezett praktikus. Ha szeretnénk egy kis feltűnést, válasszunk a színesebb verziók közül, akár olyat, amelynek a gallér része meglehetősen elüt színben a póló alapszínétől. A galléros pólót rétegezni már nem olyan egyszerű, többnyire kabát, mellény alá érdemes választani. Pulóverhez vagy zakóhoz inkább inget vagy gallér nélküli pólót viseljünk.

Ingek

A hosszú ujjú ingek klasszikus megjelenést kölcsönöznek, és könnyen kombinálhatók a legtöbb eseményre. Alkalomtól függ, hogy a színes, mintás vagy alapszíneknél maradunk. A klasszikus üzleti környezetben inkább a visszafogott színek, mint a fehér és a kék különböző árnyalatai, esetleg a csíkos ingek a preferáltak. A mintás vagy élénk színű ingek, az úgynevezett casual ingek, divatosabb és játékosabb megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek, ezért ezeket inkább a lazább eseményekre tartogassuk. De ha az irodai környezet lehetővé teszi, akkor akár a hétköznapok során is választhatjuk.

A hosszú ujjú ingek remekül passzolnak farmerrel, különösen, ha nem gomboljuk végig és nem hordunk hozzá nyakkendőt. Ráadásul a hosszú ujjú ingeket kiválóan lehet rétegezni. Felvehetünk alá egy rövid ujjú vékony pólót, az ing fölött pedig pulóvert, kardigánt vagy zakót is viselhetünk. 

A hűvösebb hónapok beköszöntével előkerülnek a jól rétegezhető ruhadarabok. Kiválasztásuknál fontos szem előtt tartani a praktikusság mellett a megjelenést is.

Pulóverek és kardigánok

A vastag, kötött pulóverek ideálisak hideg napokra, míg a vékonyabb pulóverek vagy kardigánok könnyebb rétegként is használhatók. Az egyszínű pulóverek klasszikus megjelenést kölcsönöznek, és könnyen kombinálhatók szövetnadrággal vagy farmerrel. A mintás változatok izgalmasabb megjelenést biztosítanak viselőjüknek, és lehetőséget adnak a színek- és minták kreatív kombinálására. Választhatunk kerek vagy V-nyakú pulóvert, attól függően melyikben érezzük magunkat kényelmesebben. A kardigánok között pedig már megjelentek olyan variációk is, amelyek eleje akárcsak a steppelt mellények esetében, bélelt, a háta viszont kötött anyagú. Inggel vagy egy hosszú ujjú pólóval is megfelelő variáció lehet az átmeneti időben.

Fontos kérdés még a megfelelő fazon kiválasztása

A hosszú ujjú felsők esetében is fontos szempont a megfelelő fazon kiválasztása. A testalkatunkhoz és az egyéni stílusunkhoz igazodó darabok mindig előnyösek, míg az oversize megoldás nem biztos, hogy passzol hozzánk vagy az alkalomhoz.

A hűvösebb hónapok beköszöntével előkerülnek a jól rétegezhető ruhadarabok. A megfelelő fazon kiválasztása is lényeges lehet a hideg elleni védekezésben.

Testhezálló (Slim Fit): a testhezálló ingek szorosan illeszkednek a testhez, hangsúlyozva az alakot. Ezek a fazonok általában keskenyebb derékrésszel és szűkebb ujj résszel elérhetőek. A slim fit ingek modern és divatos megjelenést kölcsönöznek. Ha szeretnénk kiemelni a felsőtestünket, érdemes ezt a szabást választani. Arra azért figyeljünk, hogy még a szűk fazon se legyen túl szűk, maradjon mozgásterünk. Pólók esetében, ha aláöltözetként hordjuk, érdemes szintén a testhezálló fazont választani.

Regular Fit: a regular fit ingek közepesen szorosan illeszkednek a testhez, de nem olyan szűkek, mint a slim fit változatok. Ezek a fazonok általában kényelmesebbek és lazábbak, így elegendő mozgásteret biztosítanak. A regular fit ingek kiválóak hétköznapi viseletre, különösen, ha inkább a kényelmet és a klasszikusabb megjelenést részesítjük előnyben.

Bő vagy oversize fazonok: az oversize ingek jellemzően nagyobb méretűek, hosszabbak és lazábban illeszkednek, mint a hagyományos slim fit vagy regular fit ingek. Stílusosak és kényelmesek, de fontos megjegyezni, hogy nem minden alkalomra megfelelőek. Inkább hétköznapi, laza viseletként alkalmasak. Az oversize fazonokat érdemes kiegyensúlyozni a többi ruhadarabbal, például szűkebb nadrággal vagy cipővel, hogy a stílusunk harmonikusan maradjon.

Related Posts
  1. Készüljünk férfiasan az őszre Készüljünk férfiasan az őszre
  2. Férfi testalkat típusok Férfi testalkat típusok
  3. Az Allsize Company Group bemutatja: North 56˚4 Az Allsize Company Group bemutatja: North 56˚4
  4. Így viseld a sportzakót Így viseld a sportzakót