Mit visel egy úriember szilveszterkor?

Mit visel egy úriember szilveszterkor?

A szilveszteri öltözék kiválasztása sokak számára valódi problémát jelent és már jóval az újévi esemény előtt komoly fejfájást okoz. A férfiaknak azért könnyebb a választás, mert a laza nadrág, póló kombótól egészen a kényelmes öltönyig bármit felvehetnek, persze az öltözék stílusa azért a szilveszteri esemény jellegétől is függ. Persze jó, ha az ünnep hangulata a ruhánkon is megmutatkozik, így a tökéletes öltözék kiválasztása okozhat némi dilemmát az uraknak is. Íme néhány tanács, mit érdemes szem előtt tartani a szilveszteri outfit kiválasztásakor!

Néhány alapvető szempont

A részletek között, amelyeket figyelembe kell vennünk, nyilvánvalóan szerepel a hely, ahová megyünk, illetve az esemény jellege is. Ugyanakkor fontos szempont, hogy a ruhánknak milyen kényelmet kell nyújtania? A lábbeli szintén lényeges, amikor a teljes öltözékről szeretnénk dönteni, mert az a jó, ha összhangban van ruháinkkal, akár konzervatív, akár extravagánsabb darabokat viselünk. Az olyan részletek, mint a kiegészítők vagy a lábbelik, feldobhatják a ruhánkat, de rossz választás esetén tönkre is tehetik az összképet. Ahhoz, hogy szilveszteri öltözékünk teljes legyen, válasszunk olyan ruhadarabokat, amelyek kiegészítik egymást, színben, anyagban és stílusban is. Némi élénk színt is belecsempészhetünk az öltözetbe, de tegyük azt mértékkel, mert nem farsangi bálba megyünk.

Még ha úgy is tűnik, hogy a férfiaknak könnyebb megfelelő ruhát választani szilveszterre, azért ez nem mindig van így. Cikkünk segít az outfit kiválasztásában.

Az úriember öltözékének alapjai

Még ha úgy is tűnik, hogy a férfiaknak könnyebb megfelelő ruhát választani szilveszterre, azért ez nem mindig van így. Ennek ellenére a férfi eleganciát határozottan könnyebb megvalósítani, mint a női öltözék harmóniáját, ha tudjuk, hogyan kell helyesen kiválasztani a megfelelő a stílust. A tökéletes öltözék érdekében győződjünk meg arról, hogy egy kellemes színű inget, valamint ahhoz illeszkedő csokornyakkendőt vagy nyakkendőt választottunk. Amennyiben öltönyben szeretnénk menni, figyeljünk oda a zakó kiválasztásakor a gallér, a vállrész és az ujjak hosszára. Ha mandzsettagombos inget választunk, ügyeljünk arra, hogy a mandzsetták kilógjanak a zakóból. De ha nincsenek ilyen kiegészítői az ingünk ujjának, ne feledjük, hogy akkor is ki kell lógnia egy kicsit a zakóból, illetve a zakón érdemes odafigyelni a gombokra mert szintén eleganciát kölcsönözhetnek a ruhának.

A kiválasztott nadrágnak tökéletes hosszúságúnak kell lennie, hogy illeszkedjen a testalkatunkhoz. A nadrágok derék része is nagyon fontos ezért győződjünk meg arról, hogy megfelelően helyezkedik el rajtunk, nem túlzottan felül és nem is túl alul. A lábbeli tekintetében a kényelem az egyik legfontosabb szempont, a másik ugyanolyan fontos kritérium, hogy megfelelően illeszkedjen ruhánkhoz. Például szmokinghoz csak és kizárólag fekete cipőt viseljünk!

Ha szilveszterre egy házibuliba, egy dress code-mentes eseményre, vagy egy szórakozóhelyre vagyunk hivatalosak, akkor nyugodtan öltözködhetünk lazábban.

Szilveszteri outfit

Ha házibuliba, dress code-mentes eseményre, vagy szórakozóhelyre vagyunk hivatalosak, akkor nyugodtan öltözködhetünk lazábban. Viseljünk lezseren elegáns szettet szilveszterkor! Mivel az óévbúcsúztatás a fényűzésről szól, ezért, ha lehet hanyagoljuk a manapság oly trendi lyukas és szakadt farmerokat, inkább cseréljük le egy egyszerű szabású nadrágra.  Viseljünk hozzá inget, zakóval, így nemcsak rétegesen öltözködhetünk, de a lazaságba némi eleganciát is csempészhetünk. A nyakkendőt simán otthon is hagyhatjuk, hiszen nem üzleti vacsorára vagy hivatalos rendezvényre megyünk. Még az ingujjunkat is felhajthatjuk az igazán laza megjelenés érdekében. Egy elegáns, divatos óra, egy vagány karkötő vagy akár egy nadrágtartó is feldobhatja az öltözéket, amennyiben szeretjük az ilyen típusú kiegészítőket.

Ha szilveszterkor családi összejövetelre, egy elegánsabb szórakozóhelyre, vagy talántán bálba vagyunk hivatalosak, akkor az alkalomhoz illően kell megjelenni.

Ha szilveszterkor családi összejövetelre, egy elegánsabb szórakozóhelyre, vagy netalántán bálba vagyunk hivatalosak, akkor nincs mese: az alkalomhoz illően kell megjelenni. A hagyományos fekete zakó-nadrág párosítással és egy fehér inggel biztosan nem lövünk mellé, de viselhetünk klasszikus szmokingot is. Az alkalomnak megfelelően viseljünk csokornyakkendőt, különösen, ha egy szilveszteri bálban köszöntjük az újévet.

Persze némi extravagancia is belefér a szilveszteri buliba! Esetleg flitteres csokornyakkendő, vagy mellény nagyon feldobja az öltözékünket, mindezekhez egy menő bársonyzakó és egy élénk színű selyemfényű ing tuti választás lehet. Főleg azok számára, akiknek az alapstílusa is hasonlóan extrém és formabontó. Szóval merjünk bátrak lenni, persze az ízlésesség határain belül és élvezzük az újévi bulit csinos, ámde kényelmes öltözékben!

Related Posts
  1. Készüljünk férfiasan az őszre Készüljünk férfiasan az őszre
  2. Férfi testalkat típusok Férfi testalkat típusok
  3. Az Allsize Company Group bemutatja: North 56˚4 Az Allsize Company Group bemutatja: North 56˚4
  4. Így viseld a sportzakót Így viseld a sportzakót