Ha unod a farmer-póló kombót

Ha unod a farmer-póló kombót

A férfiak inkább praktikusak, ha öltözködésről van szó. A kényelem mellett előnyben részesítik azokat a ruhákat, melyek gyorsan felölthetők, mint például a farmer-póló kombó.

Legyen szó hétköznapi utcai-, kötetlen alkalmi-, vagy akár kifejezetten alkalmi viseletről, a hosszas készülődés nem tölt el mindenkit a várakozás izgalmával. Persze ez az igény elsősorban személyiség kérdése, hiszen van, aki még a sarki fűszereshez, vagy a kutyafuttatóra is talpig elegánsban szalad ki, parfümfelhőbe burkolva. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kényelempártiak idővel nem unnak rá a farmer-póló kombóra. Bárhogy legyen is, még a leglazább, legvagányabb férfi életében is eljön az a pont, amikor valami másra vágyik.

A stílusváltásról röviden

Az öltözékkel nyomatékot adunk egy-egy dominánsabb, vagy egyenesen rejtett személyiségjegyünknek. A belső hangocska, ami miatt unalmasnak érezzük jól megszokott szerelésünket vezet rá arra, hogy gazdagabban, árnyaltabban fejezzük ki önmagunkat. És nem feltétlenül csak akkor, ha randira készülünk, vagy egy felvételi beszélgetésre. Dióhéjban ezt nevezzük stílusváltásnak. A változás és változtatás igénye néha csak úgy rátör az emberre, általában utólag fejtjük meg a miérteket. A hogyanokhoz viszont segítségre lehet szükség, főleg, ha életünk javarészét tényleg farmerban és pólóban töltöttük.

A sportos elegancia jó stílusváltás, csak egy szövetnadrágot és sportzakót igényel.

Variációk felsőre

Póló helyett a rövidujjú és hosszú ujjú ingek magától értetődő alternatívát nyújtanak, hiszen nemcsak ezerféle színben elérhetők, de stílusban is rendkívül változatosak. A gallér, a gomboláspánt, a mandzsetta, a szabásvonal számos kreatívan használható lehetőséget rejt. A kísérletezéshez csak egy kis kíváncsiság kell, meg némi merészség.

Az ingekkel kiválóan lehet árnyaltabbá tenni a megjelenést.

Mellény és kardigán

Nem, még véletlenül sem nagypapás, ezzel a sztereotipiával ideje végre szakítani. Egyrészt azért, mert rendkívül praktikus viselet, főleg a tavaszi-őszi változékony időjárású időszakban, másrészt lehetőséget teremt személyiségünk árnyaltabb kifejezésére. Amikor levesszük a kabátot, mindeki tudja mire számíthat. Aztán megjelenik a kardigán, vagy a mellény, és máris izgalmat csempészünk még egy átlagos hétköznapba is. Ráadásul e két ruhatípus is legalább olyan változatos formában áll rendelkezésre, mint az ing.

Sportzakó és garbó

Merész váltás, főleg, ha korábban tényleg a farmer-póló kombó dominálta az öltözködésünket és maximum egy lumberjack-kel vadítottuk meg néha. Ehhez képest egy garbó akár rövidnyakú, akár visszahajtható, önmagában is hordható, mint felső. Egy vékonyabb kötött típus azonban akár sportzakó alatt is elfér. Nemcsak eleganciát kölcsönöz, de ennek a kombónak van némi sztereotíp jellege is. Mondjuk ki nyíltan és egyszerűen: okosabbnak látszunk tőle. No nem akadémikusnak, inkább amolyan újságírónak, riporternek, fotósnak. Lévén, hogy ez a kombó valóban az entellektüel típusú férfiakra jellemző, kölcsönözhetünk tőlük egy kis színt a ruhatárunkba.

Variációk kiegészítőkre

A nyakkendő, a sál, a sapka, az ujjatlan kesztyű, az ékszerek, a szemüveg, a táska, sőt, még a nadrágtartó is olyan hangsúlyos apróságok, amelyek gazdagítják a megjelenést. A tény, hogy egy férfi ügyel a részletekre, az összhangra, kedvezőbb színben tünteti fel őt, bármilyen közegben is legyen éppen.

Variációk nadrágra

Farmer helyett a rövidnadrágok, szövetnadrágok és a bőrnadrágok között nézhetünk körül, ám ez utóbbiak a testesebb alkatú férfiak számára ingoványos terepre vezetnek. Olyannyira, hogy stylist nélkül talán jobb ha bele se vágunk.

A rövidnadrágot és a rövidujjú inget sem kell parlagoltatni, ha stílusváltásra adjuk a fejünket, hiszen itt is elérhetők elegánsabb darabok.

A szövetnadrágok viszont mind anyagukban, mind szabásukban gazdagon variálhatók. Nyilván évszaktól is függ, hogy a farmer helyett pamut alapanyagú caprit, sokzsebes vászonnadrágot, vagy egy tartós és meleg düftint választunk-e. A melegítőnadrágot azonban hagyjuk otthon és/vagy a sportpályán. Utcai viseletként sem állja meg a helyét, hacsak nem a street workout pályára, vagy teqballozni igyekszünk éppen.

Egy sarkalatos pont: a lábbeli

A farmer-póló kombóhoz valójában teljesen mindegy, hogy milyen lábbelit húzunk, mert minden jól mutat vele. Bizony, még a szandál, a flip-flop vagy egy férfiklumpa is. Amikor stílusváltásra adjuk a fejünket, akkor viszont bővíteni kell a gardróbot a lábbelik terén is.

Ha a farmer-póló kombó helyett más jellegű ruhát hordunk, új lábbelikre is szükség lesz.

Szükség lesz egy jó minőségű fűzős cipőre – nem sportcipőre! - és egy mokasszinra. Anyagukat tekintve a nubuk, velúr, nappa, a zsírosbőr és a textil is jó választás. Ez esetben a tisztításra és ápolásra nagyobb hangsúlyt kell fektetni, mint egy egyszerű fedett bőrcipő esetében. A tiszta, ápolt és minőségi lábbeli ugyanis többet ad a stílusunkhoz, mint maga a ruha, amit viselünk.

Ha mégis a farmer-póló kombó mellett maradunk

Valójában nem kell lemondani egyik “összetevőről” sem, hiszen már a kiegészítők árnyalásával is hangsúlyosabbá varázsolhatjuk a megjelenésünket. Ha a csuklyás melegítőfelső, vagy pufimellény helyett bőrkabátot, a tornacsuka vagy sportcipő helyett pedig motoros csizmát, vagy bakancsot húzunk, és mindezt megfejeljük egy napszemüveggel, a végeredményt egyetlen kósza pillanatig sem lehetne unalmasnak, átlagosnak nevezni.

 

Related Posts
  1. Készüljünk férfiasan az őszre Készüljünk férfiasan az őszre
  2. Univerzális, multifunkciós, örökzöld: a farmer Univerzális, multifunkciós, örökzöld: a farmer
  3. Az Allsize Company Group bemutatja: Jack&Jones Az Allsize Company Group bemutatja: Jack&Jones
  4. Dobd fel a hangulatod színekkel Dobd fel a hangulatod színekkel