Férfi frizurák a jó megjelenés és a trendkövetés jegyében

Férfi frizurák a jó megjelenés és a trendkövetés jegyében

Minden évben kijönnek az újabb és újabb frizura trendek, melyek közül egyesek éppen a reneszánszukat élik, mások pedig teljesen új stílusként mutatkoznak be, és persze új vágási technikát is igényelnek. A férfiaknak már nem kell egyen frizurákban gondolkodniuk, rendkívül sok fazon és forma választható a visszafogottól egészen az extrémebb stílusokig. Persze sok minden múlik az arc formáján, az adottságainkon és persze a fodrászon is. Aki bátrabb, kísérletezőbb típus, annak azt javasoljuk, hogy mindenképpen próbáljon ki új fazont az idei évben. De miből is választhatunk? Nézzünk pár trendi frizurát, amely 2024-ben biztosan hódít!

Monsieur pompadour

Elvis is ezzel a hajtsílussal robbant be anno, amely aztán a rockabilly őrület tipikus hajvágása lett. Öltönyhöz, de lazább viselethez is jól mutat. Való igaz, hogy kiállta az idő próbáját, mivel sokféleképpen variálható. Lehet nagyon visszafogott, de egész különleges is. Ennek a stílusnak a lényege, hogy a haj felső része hátra van fésülve és picit hosszabb is a fej tetején, míg az oldalsó és hátsó rész rövidebb marad. A fejtetőn lévő haj mennyiségét, hosszúságát tetszés szerint szabályozhatjuk, így elegáns lehet a hétköznapokra is.

A férfiaknak már nem kell csak egyen frizurákban gondolkodniuk, rendkívül sok fazon és forma választható a visszafogottól egészen az extrémebb stílusokig.

Crew cut, az időtlen frizura

A crew cut is egy régebbi fazon, amelyet eredetileg az amerikai elit egyetemek kajakosai hordtak. Azért vágatták így a hajukat, hogy az ne zavarja őket, ne lógjon az arcukba. Nevezhetjük akár univerzális fazonnak is, hiszen szakmai szemmel ez a fazon azoknak is jól áll, akiknek nincs tökéletes fejformájuk, de különösen jól passzol szögletes arcvonásokkal rendelkező férfiakhoz. A legvonzóbb ebben a hajformában, hogy szinte minden alkalomhoz, minden stílushoz passzol és egyszerű kezelni. Viszont ahhoz, hogy mindig ápolt maradjon, rendszeresen kell vágatni.

A crew cut is egy régebbi fazon, amelyet eredetileg az amerikai elit egyetemek kajakosai hordtak. Azért vágatták így a hajukat, hogy az ne lógjon az arcukba.

Sláger stílus: buzz cut

Avagy egyszerűbben: katonai, vagy katonai jellegű frizura. Az idei évben sokféle stílusban hódít. Ezek a stílusok egyrészt nagyfokú magabiztosságot sugároznak, másrészt minimális karbantartást igényelnek. Szóval praktikus választás azoknak, akik nem szeretnének felesleges időt szánni frizurájuk formázására nap mint nap. Ráadásul egyszerűen, géppel nyírható, ettől függetlenül jó, ha ezt szakemberre bízzuk! Aki bevállalós, az szőkítheti, de a lila árnyalatai is nagyon menők idén.

A buzz cut az idei évben sokféle stílusban hódít. Ezek a stílusok egyrészt nagyfokú magabiztosságot sugároznak, másrészt minimális karbantartást igényelnek.

70-es 80-as évek újratöltve: mullet

Leginkább bátraknak és sűrűhajúaknak ajánlott a mullett. Pasiknak akkor ajánljuk, ha nem a legszigorúbb üzleti körökben forognak, mert hát ugye igen bohókás fazon. Persze mindig lehet rajta finomítani, komolyabbá tenni, de lássuk be: nagyon nem hagyományos frizuráról beszélünk.

Egyértelmű, hogy a Mullett újra fénykorát éli, bár egyesek szerint ez a világ legbénább frizurája. Viszont ha David Bowie is hordott ilyet anno, akkor nagyon is menő ez a fazon! Az idei szezonban már nem az ismert hosszú változat hódít, hanem egy rövidebb fazon. Itt a haj elöl és oldalt is rövid, hátul pedig hosszabb, szóval merész és szokatlan megjelenést kölcsönöz az biztos. Tökéletes azoknak, akik kissé lázadóbb és lazább megjelenésre vágynak.

Leginkább bátraknak és sűrűhajúaknak ajánlott a mullett. Pasiknak akkor ajánljuk, ha nem a legszigorúbb üzleti körökben forognak, mert hát igen bohókás fazon.

Oldalra fésült frizura: comb over

Akik nem szeretnének drámai változást a frizurájukban, azoknak lehet jó ez a klasszikus fazon. Igazi jófiús megjelenést kölcsönöz ez a frizura, ráadásul a választékot is variálhatjuk, így mindig változatos lehet a megjelenésünk. Egy biztos, hogy ez a stílus kifinomultságot és eleganciát sugall. Ha hosszabbra hagyjuk fent a hajunkat, akkor lehet kicsit pompadouros is.

Akik nem szeretnének drámai változást a frizurájukban, azoknak lehet jó a comb over fazon. Igazi jófiús megjelenést kölcsönöz és a választékot is variálhatjuk.

Pixie fazon

A hölgyeknél megszokott, hogy a pixie újra és újra előkerül, ha az adott év hajtrendjeiről van szó, de idén a férfiak is örülhetnek, hiszen a rockosabb pixie verzió hódít a jelenlegi 2024-es trendek szerint. A klasszikus pixie-hez képest annyi a különbség, hogy ez a fazon többrétegű, texturált és azért jóval vadabb, mint a hölgy változat.

A jó frizura az ápolt külső fontos összetevője

Ma már nem rendhagyó, ha a férfiak is rendszeresen járnak Barbershopba, sőt a manikűr, pedikűr is megszokott lett az urak körében. Az ápolt megjelenés szerencsére egyre jobban hódít és ez bizony a hölgyeknek is nagyon tetszik. Éppen ezért fontos a rendezett frizura is, ami persze nem árt, ha stílusos és modern is!

Related Posts
  1. Készüljünk férfiasan az őszre Készüljünk férfiasan az őszre
  2. Férfi testalkat típusok Férfi testalkat típusok
  3. Az Allsize Company Group bemutatja: North 56˚4 Az Allsize Company Group bemutatja: North 56˚4
  4. Így viseld a sportzakót Így viseld a sportzakót