Ezekre figyelj, hogy jól öltözött legyél!

Ezekre figyelj, hogy jól öltözött legyél!

A jó megjelenés és a stílusos öltözködés mindig fontos szerepet játszik az első benyomás kialakításában. Sokan azonban úgy gondolják, hogy a drága, messziről is jól felismerhető márkás ruhák viselése elegendő ahhoz, hogy jól öltözöttnek tűnjenek. A divatos és an jól öltözött megjelenés azonban nem feltétlenül jár kéz a kézben. A stílusos eleganciát a harmonikus öltözet, az alkatunkhoz illő, jól szabott, minőségi ruhák és a kiegészítők megfelelő összeállítása adja. Emellett azonban számos más tényezőt is figyelembe kell vennünk, ha szeretnénk igazán jól öltözöttnek tűnni. Ne feledkezzünk meg az olyan alap dolgokról sem, mint az ápoltság, a személyes higiénia és a tiszta, vasalt, jó állapotban lévő ruházat.

Attól, hogy divatos, nem biztos, hogy stílusos

Annak ellenére, hogy az aktuális divatirányzatokat követjük, még nem feltétlenül leszünk jól öltözöttek.

A jól öltözött megjelenés az időtlen eleganciát és a megfelelő stílust jelenti: amikor figyelembe vesszük a testalkatunkat, az alkalmat, a saját személyes stílusunkat, és ennek megfelelően választjuk meg a szettjeinket. Míg a divatos megjelenés az aktuális divat trendeket követi, addig a jól öltözött megjelenés inkább az időtlen stílusra, az illeszkedésre és az eleganciára helyezi a hangsúlyt. Ideális esetben ez a két fogalom egyensúlyban van.

Annak érdekében, hogy jól öltözött legyél érdemes néhány alapvető szabályt szem előtt tartani. Ne felejtsd, attól, hogy divatos, nem biztos, hogy stílusos.

Ha szeretnénk a megjelenésünket moderné tenni, az aktuális trend darabokból emeljünk be 1-2 darabot vagy kiegészítőt saját ruhatárunkba. Így egyrészt megőrizzük az egyéni stílusunkat, mégis adunk a megjelenésünknek egyfajta frissességet. Mi lehet ez a trend darab? Egy hangsúlyosabb cipő, divatos mintájú vagy trend színekben megjelenő ing, póló. De akár a trendnek megfelelő szabású vagy textúrájú zakó is jöhet. Azért az összes trend felvonultatását egy szetten belül, lehetőleg kerüljük.

Hogyan legyünk jól öltözöttek?

A megfelelő ruha kombinációk kiválasztása kulcsfontosságú ahhoz, hogy jól öltözöttek legyünk. Ahhoz, hogy sikeresen állítsunk össze egy harmonikus és stílusos ruhatárat, figyelembe kell vennünk az alábbiakat:

Megfelelő méret, jól illeszkedő ruha

A ruhának megfelelően kell illeszkednie a testalkatunkhoz anélkül, hogy túl szűk vagy túl bő lenne. A jó illeszkedés segít kiemelni az előnyöket és elrejteni az esetleges hibákat. Lehet, hogy épp a szűk vagy az overszied a trend, de ha az adottságainkhoz vagy az alkalomhoz nem passzol, akkor ne erőltessük magunkra ezt a stílust, mert csak ront az összképen.

Öltöny esetén érdemes egy szabónál pontos méretet vetetni. Ha nem is készítettünk egyedi, ránk szabott öltönyt, sok helyen van arra lehetőség, hogy a kész konfekció méreteket ránk igazítsák. Érdemes egyszer kipróbálni, látványos a különbség!

Annak érdekében, hogy jól öltözött legyél érdemes néhány alapvető szabályt szem előtt tartani. Mindenek előtt szerezd be a legfontosabb alapdarabokat.

Alapdarabok

Fontos, hogy legyenek olyan alapdarabok a gardróbunkban, amelyeket könnyedén kombinálhatunk más ruhadarabokkal. Ide tartoznak például az egyszerű szabású fehér ingek, klasszikus kék farmerek, egy jó minőségű öltöny vagy zakó, valamint egy pár megfelelő bőrcipő. Ezek a ruhadarabok sokféle alkalomhoz nyújtanak variációs lehetőséget.

Alkalomhoz illő öltözködés

Mindig vegyük figyelembe az adott esemény vagy helyzet jellegét. Egy formális alkalomra válasszunk elegánsabb ruhákat, mint például az öltöny. Informálisabb eseményekre pedig nyugodtan választhatunk lazább és kényelmesebb öltözéket, például farmer és galléros póló kombinációt. Az alkalomhoz illő öltözködés tiszteletet mutat a rendezvény vagy a helyzet iránt, és segít abban, hogy ne legyünk túl vagy alulöltözöttek.

Színválasztás

A színek kiválasztása és kombinálása fontos szerepet játszik a megjelenésünkben. Egy harmonikus színkombináció segít összhangba hozni az öltözékünk darabjait. A könnyen kombinálható színek közé tartoznak a semleges árnyalatok, mint a fehér, fekete, szürke, barna vagy bézs, olívazöld és a kék. Ezeket könnyen lehet egymással kombinálni, és mindig elegáns hatást keltenek. Az élénk vagy kontrasztos színek használata a megfelelő módon figyelemfelkeltő lehet, de ügyeljünk arra, hogy ne használjunk túl sok eltérő színt egy adott összeállításon belül, mert ez zavaró és rendezetlenné teheti a megjelenésünket.

Textúrák és minták

A különböző textúrák és minták használata érdekes és izgalmas dimenziót adhat az öltözékünknek. Azonban ügyeljünk arra, hogy ne keverjünk túl sok különböző textúrát vagy mintát, mert ez könnyen túlzsúfolttá teheti a megjelenést. Válasszunk inkább 1-2 fő motívumot vagy anyagtípust, amelyek jól illeszkednek egymáshoz és az öltözékünk többi részéhez. Például egy egyszerű szabású inghez választhatunk egy texturált vagy mintás zakót, vagy egy sima, elegáns öltönyt feldobhatunk egy csíkos vagy kockás inggel.

Annak érdekében, hogy jól öltözött legyél érdemes néhány alapvető szabályt szem előtt tartani. Kiegészítőid mindenben illeszkedjenek a ruhadarabjaidhoz.

Kiegészítők

A kiegészítők igazán egyedi stílust adhatnak a megjelenésünknek, de fontos, hogy mértékkel használjuk ezeket. Az olyan kiegészítők, mint az övek, nyakkendők, csuklópántok, napszemüvegek és órák, jelentősen feldobhatják az öltözéket, a megjelenést. Azonban ügyeljünk arra, hogy ne vigyük túlzásba a mennyiséget és ne legyenek túlzottan feltűnőek. Inkább válasszunk letisztultabb és minőségi kiegészítőket, amelyek kiegészítik a ruháinkat, de nem vonják el róluk a figyelmet. A visszafogottabb megközelítés sokkal elegánsabb hatást kelt, és lehetővé teszi, hogy ne a ruháink, hanem a személyiségünk kerüljön előtérbe.

Ügyeljünk az ápoltságra is

Bár egy kellemes illat egyértelműen hozzájárulhat a jól öltözött megjelenéshez, fontos, hogy ne vigyük túlzásba. Az illat kiválasztásakor vegyük figyelembe az alkalom jellegét és az embereket körülöttünk. A könnyű, friss és diszkrét illatok általában a legmegfelelőbbek. Kerüljük az erős, túl domináns illatokat, amelyek zavarhatnak vagy irritálhatnak másokat.

A megjelenésünk részeként ne feledkezzünk meg a hajunk és a körmeink ápolásáról sem. Egy tiszta, ápolt frizura és rendezett körmök sokat hozzáadnak a jól öltözött kinézethez.

Az illat, a haj és körmök állapota csak néhány azok közül az apróságok közül, amelyek tönkretehetik a megjelenésünket. Érdemes még ezekre is figyelni, ha szeretnénk igazán jó benyomást kelteni.

Related Posts
  1. Készüljünk férfiasan az őszre Készüljünk férfiasan az őszre
  2. Férfi testalkat típusok Férfi testalkat típusok
  3. Az Allsize Company Group bemutatja: North 56˚4 Az Allsize Company Group bemutatja: North 56˚4
  4. Így viseld a sportzakót Így viseld a sportzakót