Mit mibe pakolj a nyaralásra?

Közeleg a nyár és már lassan tervezgetjük, hogy hol, milyen városban, országban töltjük majd a szabadságunkat. Persze okozhat némi fejtörést, hogy milyen ruhákat, miben és hogyan vigyünk magunkkal. Hogyan lehet okosan, praktikusan pakolni? Az sem mindegy hány napra, hova utazunk, hiszen ahol szélsőségesebb az időjárás, oda kell néhány melegebb, vagy esőálló ruhadarab is. Szóval nem mindig olyan egyszerű a nyaralásra felkészülni. Most adunk néhány tippet, hogy mit mibe érdemes pakolni a nyaralásra!

Közeli vagy távoli? Hány napra?

Nagyon fontos szempont, hogy hány napra és milyen távolságra utazunk. Amennyiben, csak egy rövid, néhány napos utazásról van szó, ráadásul közeli városba, akkor sokkal egyszerűbb a pakolás és jóval kisebb bőröndöt kell vinni magunkkal. Ilyen esetekben, amikor rövid, pár órás repülőútról, vagy autós utazásról van szó viseljünk laza, kényelmes ruhát. Figyeljünk arra, hogy a repülőn sokszor erős a légkondi, így jobb, ha a lábunk és a vállunk védve van, azaz zárt cipőt és pulóvert, vagy kardigánt minden esetben vigyünk magunkkal. Hosszú repülőúton, de autós utazáskor is a kényelmes cipő nagyon fontos, mivel a megváltozott körülmények miatt a lábakra és vénákra ható nyomás következtében jobb, ha kényelmes és nem szoros a lábbelink. Tehát, ha tehetjük még rövid repülőutak során is kerüljük a szűk bőrcipőt, körömcipőt, szandált!

Rövid belföldi, vagy akár a közeli országokban tett látogatás alkalmával elképzelhető, hogy elég egy sporttáska is, pár galléros póló egy sportosabb zakóval, farmerrel simán elfér egy sporttáskában is ráadásul gyűrődés nélkül pakolhatjuk őket egymásra. Ha biztosa akarunk menni, azért a zakóhoz érdemes egy öltönytáskát vinni, így tuti nem gyűrődik majd!

Ha üzleti utazásaink alkalmával biztosra akarunk menni, azért a zakóhoz érdemes egy öltönytáskát vinni, így tuti nem gyűrődik majd és elegánsak leszünk!

Ha hosszú utazásra kell mennünk, akkor pedig a ruházatunk esetében pláne jó, ha lazára váltunk, mivel ha több órára a gépen „ragadunk”, sokkal komfortosabban érezzük magunkat, akár aludni is tudunk egy kényelmes, sportos viseletben. Rövid útra értelemszerűen kevesebb ruhát vigyünk, de amennyiben hosszabb időre utazunk el, akkor is érdemes átgondolni és racionalizálni a ruhamennyiséget. A szállodákban manapság már kiváló mosodák vannak, ne sajnáljuk erre a pénzt, főleg, ha inkább a kevesebb ruha elpakolása mellett döntünk.

Változatos ruhatár

Ma már könnyedén megtehetjük, ezért annak is nézzünk utána, hogy milyen idő várható abban az országban, városban, ahová utazunk. Készüljünk váratlan esőkre, ezért egy vékony esőkabát jól jöhet!

Lazább utazásaink során egy fekete, vagy sötétkék farmer a legjobb választás, amihez jól megy egy ing, póló, de akár zakó is. Ez csupán ízlés kérdése.

Ha szükséges vigyünk magunkkal elegánsabb vacsorához megfelelő ruhákat, ugyanakkor biztosan kell néhány sportos darab is, ha esetleg egy lazább vacsorára, vagy buliba mennénk. Egy laza vászon nadrág sportos inggel vagy galléros polóval már kellően elegáns, de az is lehet, hogy a zakó is elvárás néhány elegánsabb helyen. Vacsorához még mindig elegánsabb a hosszú nadrág, ezért a rövidnadrágot jobb, ha csak napközben hordjuk.

Így nem árt legalább egy csere hosszúnadrágot is vinni, amely egyben lehet a lazább események szettjének része is. Egy fekete, vagy sötétkék farmer a legjobb választás, amihez jól megy egy ing, póló, de akár zakó is. Ez csupán ízlés kérdése.

Ha nagyon meleg helyre megyünk, akkor a vászoning lehet az ideális ruhadarab, mert rendkívül jól szellőzik, kellemes a testnek. Ugyanígy egy bővebb vászonnadrág szintén jól szellőzik és kényelmes kiránduláshoz, városlátogatáshoz is. Mosni is könnyű ezeket a darabokat, nagyon hamar megszáradnak és ha szépen kiteregetjük, akkor nem is gyűrődnek. A bőröndben is kevés helyet foglalnak!

Ma már könnyedén megtehetjük, ezért annak is nézzünk utána, hogy milyen idő várható abban a városban, ahová utazunk ezért egy vékony esőkabát is el fér!

Pakolás praktikusan

Bárki bármit mond, azért a bőrönd a legpraktikusabb, mondhatni aduász, ha pakolásról van szó. Akár puhafedeles, akár keményfedeles mindenképpen praktikusabb pakolást tesz lehetővé a sporttáskákhoz képest. Ha a ruhákat szorosan feltekerve tesszük a bőröndbe, akkor kevésbé gyűrődnek és könnyebb is elhelyezni őket. A cipők talpára húzhatunk filléres zuhanysapkát és máris nem koszolnak össze semmit, lehet melléjük pakolni. A zoknikat és az erre használatos tasakba, vagy zacskóba pakolt fehérneműket beletehetjük a cipőkbe, így szintén helyet spórolhatunk. Ne feledjük a 100 ml-es szabályt, azaz, ennél több folyadékot nem lehet felvinni a repülőre, de egyébként is az a legjobb, ha mindig az adott repülőtársaság honlapján tájékozódunk az aktuális szabályokról (például a kabinbőrönd mérete).