Hogyan öltözködik egy stílusos férfi nyáron

Hogyan öltözködik egy stílusos férfi nyáron

A nyár, a jóidő az öltözködés szempontjából jónéhány buktatót rejt magában, annak ellenére, hogy azt gondolnánk, egyszerűen csak felkapunk egy pólót meg egy rövidnadrágot és már készen is vagyunk. Az biztos, hogy a nyár az az évszak, ami a leginkább alkalmas a kísérletezésre, az új színek, stílusok felfedezésére. Ahogy mi magunk is, úgy a divat is folyamatosan változik, éppen ezért a megfelelő ruhadarabok kiválasztásánál ne arra helyezzük a hangsúlyt, hogy mi az ami éppen most trendkövető, hanem inkább arra, hogy mit, és mivel ne viseljünk, ha jólöltözöttek akarunk lenni.

Ha nyár, akkor bizony rövid ujjú

Itt arra kell mindenképpen odafigyelnie az erősebbik nem képviselőinek, hogy a póló ujjrésze megközelítőleg a felkar feléig leérjen. Így lesz a felsőtest kellemesen arányos. Természetesen itt is vannak kivételek, hiszen a magasabb férfiaknak nagyon jól áll, hogy ha ennél egy kissé hosszabb a póló ujja.

 

Amikor felsőt választunk, a póló vagy ing ujjára különösen ügyeljünk, hogy ne legyen se túl rövid, se túl feszes.

A szürke egér stílus a múlté

Még a visszafogottabb férfiaknak is javasolt a színesebb ruhadarabok felé kikacsintani. Ha még nem érzünk magunkban elég magabiztosságot egy élénk piros, vagy citromsárga pólóhoz, a pasztell színek, vagy a mintás pólók remek átmenetet képeznek az unalmas, és szinte láthatatlan szürkés színek, valamint a figyelem felkeltő, vagány, élénk színek között. Próbálkozzunk eleinte csak egy-két merészebb felsőrésszel, aztán ha azokat már magabiztosan viseljük, vagy legalábbis nem feszengünk benne, akkor bővítsük tovább a ruhatárunkat.

 

Nyáron legyünk bátran és önfeledten szabadok, a napsütés mindenkié, ahogy a merész, lendületes színek is.

 

Nem mindig előny, ha feszes

 

Tény, hogy egy testhez feszülő póló remekül láttatja az izmainkat, de sajnálatosan sokkal gyorsabban és jobban megizzad benne az ember, amit szintén remekül láttat a ránk tapadó felsőnk. Persze ez nem azt jelenti, hogy óriási ruhadarobkra kellene lecserélnünk ezeket a darabokat, de azért inkább olyan ingeket, pólókat válasszunk, amik egy kis szellőzést engednek a nagy nyári melegekben is.

 

Mennyire legyen rövid a rövidnadrág?

 

Az idei trend szerint a rövidnadrág a térd felett pár centivel végződik.

Ezen nagyon nincs mit magyarázni, manapság a térd fölött néhány (5-8) centivel véget érő rövidnadrágok a divatosak és elfogadottak. Nem szabad attól félni, hogy meglátják a térdünket, viszont oda kell figyelni arra, hogy mit viselünk a rövidnadrág alatt! 

 

Zokni és cipő

 

Igen, az egyik legfontosabb része az öltözködésünknek a zokni és a cipő. Szóval, ha már kiválasztottuk a kellően a figyelem középpontjába varázsoló pólónkat, a hozzá passzoló megfelelő hosszúságú rövidnadrággal, akkor ne rontsuk el az összképet egy boka fölé felhúzott zoknival. Ez még akkor sem elfogadható, ha egy vicces, vagy akár márkás, drága zokniról van szó. Legyen az a zokni bármennyire is trendi, az csak egy zokni marad, aminek a cipőben a helye, mégpedig úgy, hogy ne kandikáljon abból ki a szára.

 

Nyáron mellőzzük a hosszú szárú zoknikat, akkor is, ha különleges mintájúak, válasszuk a rövidebb boka-, vagy titokzokni fazonokat.

 

És ha már eljutottunk a cipőhöz, akkor ejtsünk arról is néhány szót. Ne felejtsük el, hogy a papucs a strandra, a kertbe vagy a lakásba való, de a túlzottan elegáns bőrcipők sem passzolnak egy rövidnadrághoz. Az ideális választás sportosabb megjelenés esetén egy sportcipő, elegánsabb formája pedig például egy jól szellőző velúr vagy vászon anyagú félcipő lehet.

 

Milyen anyagok ideálisak nyáron?

 

Ma már szerencsére rengeteg nagyon kellemes és jól szellőző anyag létezik, ezért inkább ezek közül érdemes a nyári nadrágokat, ingeket kiválasztani. A farmer bár univerzális, legfeljebb a hidegebb nyári estéken kerüljön elő. A szövet vagy lenvászon nadrágok sokkal kellemesebb megoldást jelentenek.

 

Az anyagválasztáskor ügyeljünk arra, hogy a szövetek közül a vékonyabb, szellősebb, pl. vászon anyagokat részesítsük előnyben.

 

Kabát, mikor és milyen?

 

Ha valamilyen oknál fogva muszáj kabátot felvenned nyáron, akkor egy jól szellőző, könnyű és világos darabot válassz. Egy vékonyabb sportzakó nagyon jó megoldás kínál ilyen helyzetekben. Amikor azonban nem kötelező a kabát, akkor inkább egy vékony kardigánnal egészítsd ki az aznapi összeállításod.