Férfi hosszúnadrág típusok

Férfi hosszúnadrág típusok

A bermudát és a shortot mostanra már hosszú nadrágra cseréltük, ezért itt az ideje újragondolni őszi ruhatárunkat. Amikor a férfi ruhatárról van szó, néhány darab mindig kiemelkedik a többi közül. Az egyik ilyen alapvető darab a hosszú nadrág. Ezek a ruhák sokféle alkalomra megfelelnek, és ha jó fazont és színt választunk, akkor mindig stílusosak lehetünk. Ugyanis a férfinadrágoknak is számos fazonja, kialakítása létezik, nem is tudjuk, hogy milyen sokféle és színes a választék már e téren is! Nézzünk most pár fazont, amelyek divatosak és kényelmesek is!

Örökzöld klasszikusok

A férfi hosszúnadrágok közül az öltönynadrágok azok, amelyek az üzleti életben vagy elegáns eseményeken nélkülözhetetlenek. Természetesen csakis a hozzájuk passzoló zakóval viselhetők. Vannak klasszikus és némiképp szűkített fazonok, ezért alkati kérdés, hogy melyiket választjuk. Ha lehet próbáljuk fel, mert az öltöny esetében nagyon fontos, hogyan fest az összkép. Egy biztos: a fekete, sötétszürke vagy kék színű nadrágok mindig stílusosak.

A szövetnadrágok elegánsak, inggel, pulcsival, mellénnyel, vagy egy sportosabb zakóval. Itt figyeljünk az anyag vastagságára, mert pár kilót „hízhatunk”, ha nagyon vastag szövetet választunk. A kék vagy barna szövetnadrágok stílusos választások lehetnek, de a merészebbek ősszel kipróbálhatják a burgundi, bordó árnyalatait, mert ez a szín most nagyon trendi!

A szövetnadrágok elegáns megjelenést kölcsönző darabok. Itt figyeljünk az anyag vastagságára, mert pár kilót „hízhatunk”, ha nagyon vastag szövetet választunk.

A cipzáros vagy patentos/gombos kialakítású kordnadrágok hihetetlenül stílusosak és viseletük rendkívül kellemesek. Ezek a nadrágok leginkább az őszi-téli időszakban szoktak előtérbe kerülni. Választhatunk makro-vagy mikrokord mintázatút, azt viszont tartsuk szem előtt, hogy a némiképp szűkített fazont válasszunk, mert az elegánsabb. A bővebb fazon menő lehet egy jó tornacipővel, így keverhetjük a sportosat az elegánssal. Egy sötétbarna vagy sötétkék kordnadrág kiváló választás lehet, de itt se féljünk kipróbálni más színeket.

Csak lazán!

A farmernadrágok stílusosak és kényelmesek. sokféle alkalomra megfelelnek, és számtalan színben és fazonban kaphatók. A világosabbakat inkább tavasszal, nyáron hordjuk, viszont egy sötét színű (kék, szürke, fekete) farmer mindig elegáns választás.

Az elegancia és kényelem tökéletes találkozása a chino nadrág. A könnyű, pamut anyagból készült chino nadrágok ideálisak irodai viselethez, de egy laza hétvégi ebédhez is. Ez a csípő és boka részen szűkített nadrág inkább tavaszi és nyári viselet. Mivel csípőnél szűkített aranyszabály, hogy a zsebünket semmiképpen se tömjük tele, ha ezt a nadrágot hordjuk! A szürke vagy kék chino nadrágok mindig jól mutatnak, ha szereted a színeket nyáron vagány lehet egy piros darab is.

A sportos nadrágok, mint például a joggerek inkább edzéshez, vagy edzésre menet hasznosak, de az utóbbi időben egyre inkább átvették az uralmat az utcán is.

A sportos nadrágok, mint például a joggerek inkább edzéshez, vagy edzésre menet hasznosak, de az utóbbi időben egyre inkább átvették az uralmat az utcai viseletek között is. Általános jellemzőjük a bokánál található passzé, amely egyértelműen vékonyítja, hosszítja a lábat és a bokát is. Mivel a cipő és a jogger passzé között van némi „űr” ezért viselhetjük egy vagány, mintás zoknival, vagy magasabb szárú sportzoknival, amely esetleg passzol a felsőnkkel, vagy egyéb kiegészítőink színeivel.

A military stílus ismét hódít, ezért muszáj szót ejtenünk a cargo nadrágokról is. A katonai nadrágot azért tervezték, hogy a szolgálatban lévők mindennapjai kényelmesen teljenek. Ezért komfortosnak, praktikusnak és multifunkciósnak kellett lennie. A nadrágon található számos zsebben a katonák tárolhatták különféle felszerelésüket, laza és széles száruk pedig viselőjének kellő szabadságot biztosított a mozgásban. Ha szereted a sok zsebes megoldásokat, akkor válaszd ezt a fazont. Színben természetesen a khaki passzol a legjobban ehhez a nadrág típushoz, de a sötétkék, fekete, sötétszürke is tökéletes választás lehet!

A military stílus ismét hódít, ezért muszáj szót ejtenünk a cargo nadrágokról is, amit azért terveztek, hogy a szolgálatban lévők napjai kényelmesen teljenek.

Egy igazi különlegesség a férfi hosszúnadrág választékban

Rockerek figyelem! Akik merészebbek, szeretik az extravagáns megjelenést, azoknak a bőrnadrág kiváló választási lehetőség. Ezek a nadrágok igazán stílusos és kifinomult megjelenést biztosítanak viselőjüknek. Éjszakai alkalmakra vagy különleges eseményekre is tökéletesek, számos szuper kiegészítőt hordhatunk hozzájuk. Ráadásul a látszat ellenére igen kényelmesek!

Akik merészebbek, szeretik az extravagáns megjelenést, azoknak a bőrnadrág kiváló választási lehetőség. Ezek a nadrágok stílusos megjelenést biztosítanak.

Szerencsére ma már a férfiak is rengeteg anyag, fazon és szín és persze méret közül választhatnak, ha hosszúnadrágról van szó.